ЕГИПЕТ - приключения в земята на Фараоните!

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 11 дни / 10 нощувки
Маршрут: София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София
Дати: 23.11.2019
Цена от: 2895 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
23.11.2019 03.12.2019 от 2895 лв. резервация
  • Програма
Програма
ПРОГРАМА:
1-ви ден, 24.03.2019 София - Истанбул - Кайро 
Среща  в 07.50ч. на Терминал 2 на летище София  за полет ( 09.50 ч.) до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро около  20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор. 
Трансфер до  хотела. Нощувка. 

2-ри ден, 18
25.03.2019 Кайро - Александрия 
Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря. 
Рано сутринта отпътуване за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. 
Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. 
След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал, едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийският фар. Обяд. Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийска библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“. 
Отпътуване за Кайро. Вечеря. Нощувка. 

3-ти ден, 26.03.2019 Кайро - Гиза - Асуан 
Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак 
Денят е посветен на Пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, Свинкса и останки от древно селище. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес II и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан. 

4-ти ден, 27.03.2018  Асуан 
Закуска - влак, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храмът Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида. 
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб.
Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба. 

5-ти ден, 28.03.2019 Абу Симбел – Ком Омбо 
Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след Пирамидите и Сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщият египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. 
Връщане  на круизния кораб и обяд. 
Следобед – плаване с фелука – египетска платноходка. Възможност за екскурзия с лодка  „ Нубийско село и Ботаническата градина в Асуан“  (срещу допълнително заплащане).
Отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът, който е  построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор –  бога на соколите.
Вечеря. Нощувка на кораба.

6-ти ден, 29.03.2019  Едфу  -  Луксор 
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб 
Отплаване към Едфу. Посещение на Храма в Едфу, който отново  е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. 
Вечерно посещение  на Храма в Луксор.
Вечеря и нощувка на кораба. 

7-ми ден, 30.03.2019 Луксор - Хургада 
Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел 
Ранна закуска и освобождаване на кораба. Отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон. Посещение на изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. 
Обяд в местен ресторант.
Следобед  се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазини за алабастър и папируси.
Трансфер до Хургада. Късно вечерта пристигане в красивия курорт Хургада на брега на  Червено море. Настаняване в хотел  5* на база All inclusive.  Вечеря. Нощувка в Хургада.

8-ми ден, 31.03.2019  - Хургада  
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада

9-ти ден, 01.04.2019 -  Хургада 
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада. 

10-ти ден, 02.04.2019  - Хургада 
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада. 

11-ти ден, 03.04.2019  Хургада - Истанбул - София 
Рано сутринта (в 00:30 ч.) трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:55 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч. 


Цената включва:
Цената включва: 
• Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
• Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
• Чекиран багаж 20 кг.
• Всички трансфери описани по програмата
• 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filter  или подобен
• 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
• Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
• 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A или Princess Sarah II или M/S Monaco, от Асуан до Луксор
• 4 нощувки на база всичко включено Ail Inclusive  в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада
• Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
• Обяд по време на тура в Кайро
• Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
• Обяд по време на тура в Александрия
• Тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
• Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
• Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
• Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
• Обслужване от местни екскурзоводи на английски / руски език по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
• Водач - екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет.


Цената не включва:
Цената HE включва: 
• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Бакшиши за екскурзовода - $50
• Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
• Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
• Допълнително изхранване или напитки
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.
 
Условия за записване и начин на плащане: 
• Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
• Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване
 
Необходими документи: 
• Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
Вид използван транспорт: 
• Самолет
• Влак
• Автобус
• Круизен кораб
Полетно разписание: 
• Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
TK1028 24MAR SOF IST 09:50ч. 12:05ч.
TK 694 24MAR IST CAI 19:10ч. 20:30ч.
TK 703 03APR HRG IST 03:55ч. 07:45ч.
TK1029 03APR IST SOF 13:50ч. 15:10ч.
 
Анулации:
 
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 
до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
от 45 до 0 дни: 100 % от договора
 
Забележки: 
• Минимален брой туристи: 20 човека
• Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
• При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
• Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
• По програмата всички времена са местни.
• Тур Операторът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
• Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• Местната валута в Египет е Египетска лира.  1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,90 EGP
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
• Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.
Оферта № Е151
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН