13.12.2018Г ОТНОВО СПЕКТАКЪЛА - "КОКОШКА" от 19.00 часа в Нов Театър НДК

10 Декември 2018 г.
13.12.2018Г ОТНОВО СПЕКТАКЪЛА  - "КОКОШКА" от 19.00 часа в Нов Театър НДК

 

13 декември 2018 отново представление на „КОКОШКА“ - на талантливата млада режисьорка Ана Батева и млади , амбициозни, актьори – Василена Винченцо и Васил Дуев – всички те - избрали да живеят в България – приятели на УСТРЕМ 97 !

Любов – Слава – Материално – Духовно – Какво става когато „свободата „ напусне духа на човека ??????

 

Да ги подкрепим !

 

Сценична адаптация и постановка - Ана Батева

музика - Стефан Здравески

участват: Василена Винченцо и Васил Дуев

 

Темата за свободния дух на човека е доста срещана в творчеството на Чехов. Така и нашите персонажи – Нина Заречная и Александър Тимофеевич, заминават за столицата, влюбвайки се един в друг и намирайки свободата в изкуството. Там те попадат във водовъртежа на „изкуствените“ среди и фалшивите приятелства.

Но какво става, когатo „свободата“ напусне духа на човека и стане причина за пошло поведение, за дързост към тривиалната творческа изява и живеенето, съпътсвано от материализма, от „външното“, от кича и желанието за шумна слава? И всичко това на всяка цена.

По този повод Чехов би допълнил: „Много ми е жал за тукашните хора – толкова са нещастни всички, толкова са самотни и тъй ги е покварила всички завистта – цяло нещастие! Родени роби, всички се умилкват, готови да целуват краката и да лижат петите на висшестоящите! Колко това е фалшиво и излишно!“, а Николай Коляда би добавил: „Хората на изкуството - са изкуствени“.

Заслужилият си добро име и място в съвременната руска култура – Николай Коляда е наричан и сравняван като Чехов на нашето време. Коляда говори с безкомпромисен език за интригите в театралните среди, за липсата на „култура“ в културата, за представленията „еднодневки“ и за нуждата от критика. А може би днес изкуството има необходимост точно от такава?

КОКОШКА" е първото представление на новосъздаденото сдружение за театър и изкуство - SPAM Studios.


Всички новини »
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН